АгФутура Технологии Учествува На Завршниот Настан На Проектот CITIES2030 Во Марсеј, Франција

Датум: 20.06.24

Објавено од : AgFutura

Настанот со тема „Праведна агро-прехранбена транзиција и иновации во политиките, поттик за трансформација на прехранбените системи на градско-регионално ниво“ има за цел да ги презентира достигнувањата, да поттикне дискусии и да промовира најдобри практики во прехранбените системи на градско-регионално ниво (CRFS).

Главни моменти од Ден 1:

• Конференција фокусирана на локални активности и успешни соработки во агро-прехранбената правда, демократијата и иновациите во политиките во рамките на прехранбените системи на градско-регионално ниво во Марсеј.

• Попладнето се одржа Генерално собрание за партнерите на CITIES2030, каде што претставникот на АгФутура Технологии, Викторија Јанкулоска, го претстави нашето работење на тема Искористливи резултати и моделирање на бизниси во контекстот на прехранбените системи на градско-регионално ниво.

 

image-block

image-block

image-block

image-block

Можеби ќе ве интересира

?>